miércoles, 27 de noviembre de 2013

Tasca extra (Teleclip Tv)

La meva tasca extra és d'una bona pràctica amb mitjans de comunicació de masses. He elegit Teleclip TV. 

És un projecte de les Universitats Complutense de Madrid i de la Coruña a l’any 2008, per tant, ja fa 5 anys d’aquest projecte. Aquest projecte és una manera d’aprendre mitjançant la comunicació de masses. Va adreçat a joves d’entre 7 i 17 anys. L’objectiu principal d’aquest projecte és que els alumnes realitzin amb autonomia i basant-se amb les seves motivacions reportatges i entrevistes per a altres joves. Els alumnes proposen un tema i realitzen entrevistes o reportatges per la qual cosa han d’aprendre per a poder fer-ho. Es basa en què l’alumne cerqui informació sobre el tema que han triat per a poder realitzar-lo de la manera adequada. El tema, com que està triat per nins i nines, serà de gran interès per als altres nins, als que van adreçats els vídeos. Normalment els temes són: esports, videojocs i animals, encara que n’hi ha d’altres. 

Aquests vídeos els podem trobar penjats a la pagina web www.teleclip.tv. En aquesta pàgina hi podem trobar la informació per als pares i per als centres que es volen unir a aquest projecte. De la informació que se’ls dóna als pares són: 

Un exemple és el de l’escola “Centro Educativo Zola de Valdemorillo” a Madrid. http://teleclip.tv/observando_la_naturaleza/A5sNn

Justificació de per què l'alumne considera que és una bona pràctica i valoració personal de la pràctica i del procés de recerca i selecció d'aquesta

Em va costar trobar alguna pràctica amb mitjans de comunicació de masses que per a mi fos bona, ja que totes les altres les trobava molt teòriques. Una de les que vaig trobar és la del ministeri, però la vaig rebutjar perquè no posava en pràctica els continguts. Al final de tot vaig trobar aquesta pràctica què és la que trobo que s’hauria d’intentar fer a les escoles.

Un dels inconvenients d’aquest projecte, és que per a dur-ho a classe es necessita un temps molt ampli i unes assignatures molt flexibles, la qual cosa no trobem actualment en el sistema escolar.

En canvi, considero que és una bona pràctica amb mitjans de comunicació de masses perquè: 

· És una manera de que els alumnes s’esforcin, ja que els motiva.

· S’ho passen bé realitzant l’activitat. Tenen molt d’interès en què surti be. 

· Ells elegeixen el seu tema. No és un tema imposat per algú, sinó que parteix dels interessos dels nins i nines.

· D’aquest tema investiguen per el seu compte i extreuen les qüestions més importants per a poder realitzar les entrevistes. Per tant, els alumnes són els que realitzen el seu propi aprenentatge. 

· No només aprenen continguts, sinó que també a utilitzar les noves tecnologies. 

Per a explicar aquesta bona pràctica he realitzat un Powtoon per a presentar-lo a la classe.

Aquest és el Powtoon realitzat:



0 comentarios:

Publicar un comentario

TIC A L'AULA